Hlavní obsah

Princ Philip byl v dobrém rozmaru propuštěn z nemocnice

– Washington

Britského prince Philipa ve čtvrtek propustili z nemocnice. Podle prohlášení Buckinghamského paláce se Philip s nemocničním personálem loučil v dobrém rozmaru. Šestadevadesátiletý manžel královny Alžběty II. byl hospitalizován v úterý večer z preventivních důvodů kvůli infekci související s dřívějšími obtížemi. Informovala o tom televize Sky News.

Foto: Alastair Grant/Pool, Reuters

Princ Philip se svou chotí, královnou Alžbětou II.

Článek

Philip kvůli pobytu v nemocnici zameškal slavnostní ustavující schůzi parlamentu. Po boku Alžběty II. ho zastoupil jejich syn a následník trůnu princ Charles.

Vévoda z Edinburghu nedávno trpěl srdečními potížemi, ale stále často vystupoval na veřejnosti. Na počátku května oznámil, že bude své oficiální veřejné povinnosti vykonávat jen do srpna. Jako patron, předseda nebo člen více než 780 organizací bude princ Philip těmto subjektům nadále partnerem, ale nebude se aktivně účastnit oficiálních akcí.

Princ Philip se narodil na řeckém ostrově Korfu 10. června 1921 jako princ řecký a dánský. Jako osmnáctiletý si začal dopisovat s tehdy třináctiletou Alžbětou, která později prozradila, že šlo o lásku na první pohled. Svatbu měli v roce 1947.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám