Hlavní obsah

Uvolněný stavební vlak u Brixenu přimáčkl několik dělníků, dva zemřeli

– Brixen

Dva mrtvé a tři vážně zraněné si vyžádalo neštěstí, k němuž došlo v noci na středu při stavebních pracích na brennerské železniční trati u severoitalského města Brixenu. Podle agentury APA se tam ve 23:40 rozjela souprava pro pokládání kolejnic i s kolejnicemi a pražci ve směru na Brixen.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle sdělení nejmenovaného představitele zasahujících hasičů se vlak ze zatím neznámých příčin uvolnil. Na příkrém svahu vůz nabral rychlost, narazil do stavebního stroje a vykolejil. Několik z dvaceti přítomných pracovníků přitom bylo přimáčknuto.

Pro dva postižené už pomoc přišla pozdě, zemřeli na místě. „Tři další byli vyproštěni s těžkými zraněními a jejich život je v ohrožení,” upřesnil zdroj agentury, podle níž byly převezeni do nemocnic v Bolzanu a v Beressanonu. Lehčí zranění utrpěli i další lidé, ta byla ale jen lehká, a proto stačilo jejich ošetření na místě.

Trať byla uzavřena pro všechny spoje včetně mezinárodních. Odstranění následků nehody si vyžádá nějaký čas. „Stavební vlak byl naložen velkým množstvím kolejnic spojených s pražci,“ řekl představitel hasičů. Navíc byl při nehodě poškozen železniční svršek.

„Místo nehody vypadá zničené. Doufáme, že během dne se podaří zprovoznit v této oblasti jednu kolej,“ dodal. Nasazeno bylo na místě na padesát hasičů a záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám