Hlavní obsah

Pokus o další atentát: V Antverpách najíždělo auto ve velké rychlosti do nákupní třídy

– Antverpy • Aktualizováno

V belgických Antverpách se ve čtvrtek pokusil muž severoafrického původu najet s autem velkou rychlostí do nákupní ulice. Vozidlo bylo zastaveno a řidič zatčen. Oznámil to starosta města Bart De Wever. Agentura Belga hovoří o pokusu o atentát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž se řítil ve vysoké rychlosti autem po nákupní třídě v AntverpáchVideo: Reuters

 
Článek

Incident, při němž nebyl nikdo zraněn, se udál před 11. hodinou. Automobil mířil směrem k třídě Saint-Michel. Podle Le Soir měl citroën francouzskou poznávací značku.

Vůz směroval ve vysoké rychlosti do centra, takže lidé kolem museli uskakovat. Poté, co projel na červenou, pokusila se ho zastavit bezpečnostní hlídka. Řidič se pokusil ujet, ale byl zadržen.

Úřady potvrdily, že se jedná o Mohameda R., ročník 1977. Policejní šéf Serge Muyters oznámil, že dotyčný je severoafrického původu a na sobě měl maskování. V kufru auta bylo objeveno několik různých zbraní včetně pušky.

Policie v tiskovém prohlášení posléze uvedla, že podezřelý má francouzské občanství a ve Francii také žije.

Okolí místa bylo uzavřeno a do ulic byli kromě policistů povoláni i vojáci.

Podezřelé vozidlo

Uzavřené parkoviště s podezřelým vozidlem

Incident se udál den poté, co dosud nejmenovaný terorista najel do davu v centru Londýna a následně se s nožem v ruce pokusil proniknout do budovy parlamentu. Při útoku zemřeli čtyři lidé včetně atentátníka a tři desítky dalších utrpěly zranění.

Belgičané si navíc ve středu připomínali rok od útoků v Bruselu. Teroristé tam tehdy zaútočili na letišti a v metru a povraždili 35 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám