Hlavní obsah

Tajné fotoalbum Hitlerovy milenky Evy Braunové jde do dražby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímky, které se neměly nikdy dostat na veřejnost. Tajné album Evy Braunové bude 15. března dražit aukční dům C&T Auctioneers v Londýně. Vyvolávací cena je stanovena na 22 tisíc euro (594 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Eva Braunová

Článek
Foto: Profimedia.cz

Album, které jde do dražby

Na snímcích jsou kromě Hitlera nejmocnější osoby tehdejší třetí říše - šéf SS Heinrich Himler, ministr propagandy Joseph Goebels, říšský maršál Hermann Göring, ale i mnozí osobní strážci či návštěvy. Všichni jsou zachyceni v nezvyklých pozicích a výrazech během všedních dnů na Obersalzbergu.

Foto: Profimedia.cz

Rozesmátý Hitler kyne okolí

Rozesmátý Hitler na pěšince z Berghofu na Obersalzberg jak vesele kyne s popiskou pod fotkou: Führerův pozdrav. Na dalším snímku je zobrazen usmívající se Himler nebo Hitlerova ochranka při odpočinku.

Foto: Profimedia.cz

Draží se celkem 73 snímků

Britský deník The Independent spekuluje, že album dostala Eva Braunová jako dárek od jednoho člena SS, s nímž prožila tajný vášnivý románek. Pro tuto teorii sice nemá deník žádné důkazy. Faktem ale je, že z alba byly vytrženy čtyři snímky...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám