Hlavní obsah

Vítr rychlosti 150 kilometrů v hodině a sedmimetrové vlny. Loď vjela do bouře Egon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pasažéři výletní lodi Aida Prime na závěr své dovolené asi nikdy nezapomenou. Čekala je poslední etapa plavby a večírek na rozloučenou. Loď byla na cestě do přístavu v Hamburku, když ji v pátek večer zasáhla bouře Egon, která v té chvíli pustošila Německo, napsal deník Bild s odvoláním na očité svědky.

Foto: Profimedia.cz

Loď Aida Prime v přístavu v Hamburku

Článek

Bouře měla sílu orkánu a vítr dosahoval rychlosti téměř 150 kilometrů v hodině. Vlny měly výšku přes sedm metrů. „Byla jsem na cestě do 15. podlaží, kde se měl konat večírek, když loď vjela do bouře a vypuklo peklo,“ popsala listu Vanessa S. Plavidlo se podle jejích slov naklánělo a valily se na něj masy vody.

Video natočené jedním z pasažérů lodi Aida Prime

„Lidé se sotva udrželi na nohou. Ve společenské místnosti se vyvalila voda z bazénku uprostřed místnosti. Padaly stoly, židle,“ popsala. Okamžitě vypukla panika. „Připadala jsem si jako na Titaniku,“ uvedla.

Kapitán okamžitě nařídil, aby se lidé vrátili do svých kajut. „To se snadněji řekne, než udělá. Sotva jsme se udrželi na nohou,“ popisoval další cestující. Situace ale nebyla o moc lepší ani v kajutách. „Mě i moji sestru to házelo proti zdi. Všude kolem lítaly věci,“ vzpomíná další pasažér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám