Hlavní obsah

Zakladatel Pegidy prohlášen „nežádoucí osobou” na Tenerife, kde bydlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zakladatel hnutí Pegida Lutz Bachmann bydlí se ženou od května na španělském ostrově Tenerife. Místní parlament ho ale nyní prohlásil za nežádoucí osobu, povšimnul si německý deník Sächsische Zeitung.

Foto: Jens Meyer/Pool, Reuters

Lutz Bachmann s manželkou Vicky

Článek

Bachmann své stěhování na ostrov, kam se přesunují tisíce Němců, nijak netajil. Informoval o tom například na sociálních sítích. Tamní strana Podemos hned reagovala a iniciovala společnou rezoluci všech stran, aby dala najevo, že Bachmann není vítaným hostem.

Prohlášení však nemůže donutit Bachmanna, aby opustil ostrov, jenž je součástí Evropské unie. ”Má to působit jako očkování,” řekl v pátek mluvčí strany Podemos Fernando Sabaté, který považuje Bachmanna za něco jako virus, který by mohl šířit rasismus a fašismus.

I ostatní strany s ním souhlasí. Socialista Miguel Ángel Pérez uvedl, že „politici mají morální povinnost kritizovat přítomnost rasisty a xenofoba na ostrově.” Přál by si, aby stát podniknul diplomatické kroky znemožňující takové osobě život na ostrově.

Také Efraín Medina z Kanárské koalice řekl, že Bachmann není vítán. Jeho přítomnost je prý smutná a hrozná.

Reklama

Výběr článků

Načítám