Hlavní obsah

Český horolezec se ve Švýcarsku zřítil do rokle hluboké 150 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lucern

Při výstupu na horu Dom ve švýcarských Alpách zahynul v pátek český horolezec. Informoval o tom server listu Luzerner Zeitung a web bluewin.ch. Muž se zřítil do rokle hluboké 150 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Vrchol Walliských Alp Dom

Článek

Třiačtyřicetiletý Čech se ráno vydal z horské chaty Domhütte, kde strávil noc, na horu Dom ve Walliských Alpách, která měří 4545 metrů. Kolem půl desáté ráno ho našli dva další horolezci mrtvého.

Podle místní policie se muž zřejmě zřítil ze severozápadního hřebene Festigrat do hloubky 150 metrů směrem k ledovci Hohbärggletscher.

Během dvou dnů je to už druhá česká oběť evropských hor. V Rakousku ve čtvrtek zahynul v Alpách 41letý muž, který během výletu s rodinou uklouzl na mokré skále a zřítil se do zhruba osmdesátimetrové hloubky.

Ve Švýcarsku také ve čtvrtek zahynula 42letá Švýcarka, které šla na túru na Hohen Kasten, uvedla policie v St. Gallen. Protože se nevrátila, její partner zavolal policii. Její tělo bylo nalezeno v pátek ve čtyři hodiny ráno u Kamorsu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám