Hlavní obsah

Mladík pobodal v Londýně šest lidí, jedna žena zemřela

– Londýn • Aktualizováno

Devatenáctiletý muž ubodal ve středu večer asi šedesátiletou ženu a zranil nožem dalších pět lidí v centru Londýna. Informovala o tom stanice BBC. Policie jej na místě zadržela. Podle vyšetřovatelů hrálo zřejmě zásadní roli při útoku jeho duševní zdraví, nevyloučili však ani možný teroristický motiv.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mladík pobodal v Londýně šest lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Podle prvních zjištění je zásadním faktorem v tomto případě duševní zdraví a to je hlavní linie vyšetřování,” řekl novinářům Mark Rowley z londýnské metropolitní policie.

„V této fázi vyšetřování bychom měli ponechat mysl otevřenou, a tak současně zůstává motivací i terorismus jako jedna z možných linií vyšetřování,” dodal. Proto je do vyšetřování zapojena protiteroristická jednotka.

Foto: Yui Mok, ČTK/AP

Forenzní experti na Russellově náměstí v Londýně kde útočil mladík ozbrojený nožem.

Policii zavolali lidé ve 22:33 (23:33 SELČ) a hlásili, že na Russellově náměstí v centru Londýna útočí muž na kolemjdoucí nožem. Když policisté dorazili na místo činu, našli tam šest zraněných. Asi šedesátiletá žena později zemřela. Mezi pěticí zraněných je ještě jedna žena a čtyři muži, podrobnosti o jejich stavu zatím nejsou známé. Rowley také řekl, že ještě není vhodná doba zveřejnit více podrobností o mrtvé ženě.

Útočník je ve vazbě

Policisté útočníka zadrželi ve 22:39, tedy pouhých šest minut po nahlášení útoku. Zpacifikovali ho za použití paralyzéru. Skončil ve vazbě v nemocnici, kde jej střeží policisté, uvedla televize Skynews.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Policie v Londýně na místě, kde 19letý mladík, zřejmě duševně nemocný, pobodal šest lidí, z nichž jedna žena útok nepřežila.

Podle médií byly ulice v okolí plné policistů, kteří se zjevně snažili předejít dalšímu útoku a pátrali po možném komplici muže.

Útok byl spáchán jen den poté, co policie oznámila, že se kvůli hrozbě terorismu zvýší počet ozbrojených policistů. Ve čtvrtek už bude v ulicích Londýna více hlídek.

Foto: Yui Mok, ČTK/AP

Z Russellova náměstí odvážejí tělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám