Hlavní obsah

V Belgii pobodal muž kněze, vydával se za uprchlíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanaken

Pětašedesátiletého katolického faráře Jose Vanderleeho pobodal v Belgii muž, který o sobě tvrdil, že je žadatelem o azyl. Řezné rány na rukou museli knězi ošetřit v nemocnici. Útočník uprchl a policie po něm pátrá. Čin se nevyšetřuje jako teroristický útok, uvedla prokuratura podle televize Fox News.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Belgičtí policisté před Velkou mešitou v Bruselu

Článek

Pachatel v neděli odpoledne v městě Lanaken zaklepal na dveře farářova domu a tvrdil, že je žadatelem o azyl a zda by se u něj doma mohl osprchovat. Vanderlee souhlasil. Když muž vyšel z koupelny, požádal faráře o peníze. Ten mu je odmítl poskytnout, a tak na něj muž vytáhl nůž, pořezal ho a utekl.

„I když jsme šokováni, musíme dát najevo, že v této fázi vyšetřování není incident spojován s terorismem,“ řekl listu Daily Mail starosta Lanakenu Marino Maulen.

Vyšetřování prokázalo, že útočník není z nedalekého uprchlického střediska. Podle listu DailyStar se ale ve středisku pokoušel azyl získat, oficiálně to však potvrzeno není.

Vanderlee je knězem už 40 let a má na starost osm farností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám