Hlavní obsah

V Belgii zadrželi podezřelého, který chtěl spáchat atentát při přenosu zápasu Eura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verviers
Aktualizováno

Belgičtí policisté v noci na sobotu zadrželi mladého obyvatele Verviers, který je podezřelý, že chtěl spáchat atentát. Potvrdila to v sobotu webu 7sur7 starostka města Muriel Targionová. Podle televize RTL se chtěl odpálit u velkoplošné obrazovky, na které se měl vysílat nedělní zápas Rudých ďáblů s Maďary na mistrovství Evropy v kopané.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Belgičtí policisté před Velkou mešitou v Bruselu

Článek

Policie zasáhla ve městě Armand Dederich, které spadá pod Vervires. „Podle informací, které mám, následovalo zadržení muže po zatčení (jiného) muže v Hainautu,“ uvedla Muriel Targionová.

Podle televize RTL je mladý muž podezřelý, že chtěl spáchat atentát u velkoplošné obrazovky, na které se měl přenášet zápas mistrovství Evropy v kopané.

„Tuto informaci nemohu potvrdit, ale řekli mi, že hrozba se netýkala Verviers,“ dodala starostka.

Mluvčí prokuratury uvedl, že "je ještě příliš brzy hovořit o chystaném teroristickém útoku".

Belgičané hrají v neděli zápas o postup s Maďarskem.

Buňky islámských radikálů

Verviers je jedním z belgických měst, kde se skrývaly buňky islámských radikálů. Loni na jaře na ně podnikli policisté zátah.

Minulý týden policie obvinila z pokusu o spáchání teroristického činu tři muže. Podle místních médií obvinění chtěli v Belgii zaútočit zřejmě uplynulý víkend na fanoušky během zápasu belgického týmu na evropském fotbalovém šampionátu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám