Hlavní obsah

Falešný plastický chirurg píchal lidem botox a silikon

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Na čtyři roky a tři měsíce do vězení poslal soud v Řezně falešného plastického chirurga. Jednatřicetiletý podvodník provedl desítky údajně zkrášlovacích operací na mužích i ženách, aniž měl lékařské vzdělání. Při zákrocích běžně vstřikoval pacientům silikon a botox do tváří, rtů nebo čela. Řada z podvodníkových obětí si poté stěžovala na bolestivé otoky a znecitlivění.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na německé poměry relativně mírný trest vynesl soud především proto, že odsouzený se plně doznal, a navíc údajně trpí duševní poruchou. „Několikrát vyjádřil politování,“ uvedla soudkyně ve zdůvodnění verdiktu.

Falešný lékař si chirurgickými zákroky přišel na desítky tisíc eur, které bral v hotovosti. Podle verdiktu se dopustil ublížení na těle a podvodu. K počátečnímu „úspěchu“ falešného chirurga přispěl jeho zákrok na první pacientce, kterou byla jistá kabaretní zpěvačka z Hannoveru. Informace o údajně zdařilé operaci se rychle rozšířila na sociálních sítích, načež se zájemci o zákrok začali jen hrnout.

„Všichni se nechali ošetřit jen proto, že věřili, že jde o skutečného lékaře,“ shrnula soudkyně. Falešný doktor dokládal zájemcům svou „kvalifikaci“ mj. padělaným diplomem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám