Hlavní obsah

Opilý polský politik na německém letišti hajloval

Právo, PM, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jacek Protasiewicz (46), jeden ze 14 místopředsedů Evropského parlamentu a blízký přítel polského premiéra Donalda Tuska, vyvolal v úterý večer na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem pohoršení. Dvěma německým celníkům, kteří po něm chtěli doklady, nadával do nacistů, ptal se jich, zda byli v Osvětimi, a vykřikoval Heil Hitler!

Foto: Profimedia.cz

Jacek Protasiewicz

Článek

Německá policie podala na Protasiewicze trestní oznámení za znevažování veřejných činitelů. „Potácel se, drmolil a hulákal. Několikrát se musel opřít o zeď, aby nespadl,“ líčila v listě Frankfurter Rundschau očitá svědkyně.

Europoslanec nejprve v televizi TVN24 přiznal, že v letadle vypil dvě láhve vína, později tvrdil, že měl jen jednu sklenici. „Nebyl jsem opilý, agresívně se chovali němečtí celníci a pak policisté, protože mi dali pouta,“ uvedl.

Zprávu v polských médiích doprovodila bouřlivá diskuse čtenářů, z nichž většina se zastává německých celníků a policistů a kritizuje povýšenecké chování často i opilých polských politiků. „Nikdo mi nikdy v Německu nedal najevo, že jsem horší jen kvůli tomu, že jsem Polák,“ napsal čtenář Natemat.pl.

Reklama

Výběr článků

Načítám