Hlavní obsah

Tma, panika a vřava, popsali diváci zřícení stropu v londýnském divadle

– Londýn • Aktualizováno

Zhroucení části stropu v divadle Apollo na Shaftesbury Avenue v centru Londýna předcházelo praskání a rána. Téměř zcela zaplněné hlediště zvuky nejprve pokládalo za součást představení. Po pádu omítky nastala vřava, popsali diváci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V londýnském divadle Apollo se zřítil stropVideo: Reuters

 
Článek

„Všichni křičeli, bylo to hrozné,“ řekl stanici BBC Khalil Anjarwalla. „Propukla panika a vřava,“ potvrdila další svědkyně Lucy Athertonová, jež byla na představení s celou rodinou.

„Najednou nastala tma a všude byl oblak prachu. Bylo obtížné dostat se ven,“ dodala.

Podle ní spadl kus stropu na lidi v předních řadách. Záchranáři potvrdili 76 zraněných, z toho sedm vážně.

Foto: Neil Hall, Reuters

Hasiči před divadlem Apollo

Mezi víc než 700 diváky bylo i mnoho dětí. Na programu totiž byl Podivuhodný případ se psem líčící příběh autistického chlapce, který řeší paralelně vraždu sousedčina psa a odchod své matky za novým přítelem.

„Seděl jsem v řadě s celou svojí rodinou, když vtom část stropu spadla přímo na nás. Nejdřív jsem slyšel praskání a pak jsem se podíval nahoru a viděl, jak to padá. Bylo to strašné. Snažil jsem se ochránit svoji snachu, která je těhotná, ale nějaké trosky ji zasáhly do zad. Naštěstí je v pořádku, dítě také,“ popsal Chris Edwards.

„Lidé měli od krve ruce a obličeje,“ popsal zranění další z diváků, Simon Usborne. Podle něj bylo nejvíc zasaženo zhruba osm řad diváků. Lidé nejprve slyšeli velkou ránu.

„Najednou výhled zatemnila tmavě šedá clona prachu a suti. V dalším okamžiku, když všem došlo, že je to vážné, každý popadl, co mohl, a vystartoval ke dveřím,“ vylíčil Usborne.

Hasiči mezitím stačili zajistit budovu tak, aby nedošlo k dalšímu zborcení, oznámil jejich zástupce Graham Ellis. Příčiny nehody se zkoumají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám