Hlavní obsah

Polský poslanec na protest na zasedání přicválal na koni

Právo, PM
Krakov

Na dlouhodobý problém parkování před téměř všemi úřady v Krakově upozornil originálním způsobem poslanec Jacek Soska. Na pondělní zasedání vojvodského parlamentu přicválal na koni, jehož pak zanechal na trávníku před nově postavenou budovou úřadu, kde je pouze 18 parkovacích míst pro zhruba tisícovku pracovníků, ale také stovky lidí vyřizujících tam své záležitosti.

Polský poslanec na protest na zasedání přicválal na koni Video: Radio Krakow

 
Článek

„Když jsem na tento problém upozornil vedení parlamentu Krakovského vojvodství, poradili mi, abych na zasedání nepřijížděl autem, ale na koni, a toho nechal pást se před budovou. Tak jsem to udělal,“ řekl deníku Fakt Soska.

V pondělí si poslanec z obce Ježówka, vzdálené od Krakova 50 kilometrů, přivstal a na protest přicválal do práce na bělouši.

Místa jen pro úředníky

„Chybějící parkovací místa jsou problémem většiny institucí v Krakově. Všude jich je jen pár, ale ani ty neslouží občanům, kteří si přicházejí vyřídit své záležitosti, nýbrž pouze úředníkům,“ upozornil Soska. Dodal, že ti by také namísto služebních aut mohli častěji využívat městskou dopravu.

Foto: RADIO KRAKOW/Tomasz Buszewski

Krakovský poslanec Jacek Soska

Reklama

Výběr článků

Načítám