Hlavní obsah

Policisté složili taserem k zemi slepce, bílou hůl si spletli s mečem samurajů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorley

Bezúhonný nevidomý Brit Colin Farmer se stal obětí omylu policistů ve městě Chorley v hrabství Lancashire. Muži zákona skolili 61letého muže taserem v domnění, že jeho bílá slepecká hůl je samurajský meč. Policisté uvedli, že v té době měli v okolí hlášený výskyt muže s takovou zbraní. Případ vyšetřuje zvláštní komise, uvedl ve čtvrtek list Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Farmer byl minulý pátek v podvečer na cestě k přátelům, když se poblíž restaurace v Peter Street setkal s policisty. "Jdu po ulici a najednou slyším nějaké muže, jak na mě křičí," vylíčil napadený muž a dodal, že si myslel, že se stal terčem útoku chuligánů. "Nevěděl jsem, že je to policie," vypověděl.

Následně ucítil v zádech 50 tisíc voltů z taseru. "Už jsem kvůli stresu prodělal dva infarkty. Upustil jsem hůl a složil se na zem," uvedl Farmer, který byl ve chvíli zásahu přesvědčen, že zemře.

Policie se Farmerovi omluvila za "traumatický zážitek". Policista, který se přehmatu dopustil, ale zůstává ve službě.

"Obdrželi jsme spoustu telefonátů, že se po Chorley potuluje muž se samurajským mečem, takže jsme vyslali hlídky, aby ho našly," řekl Guardianu důstojník Stuart Williams. "Jeden z policistů se domníval, že narazil na útočníka. Muž přes vyzvání, aby zastavil, kráčel dál, takže policista zakročil taserem," dodal s tím, že nevidomý muž byl převezen do nemocnice.

Farmer však tvrdí, že šel hlemýždím tempem a že ho nikdo k ničemu nevyzýval. Za zákrok žádá odškodnění.

Policie o několik hodin později nakonec opravdu dopadla 27letého opilého muže se samurajským mečem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám