Hlavní obsah

Nehodu, při níž uhořeli tři Maďaři, způsobila dcera Alexandra Rezeše

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava/Budapešť

Opilá dcera bývalého majitele Východoslovenských železáren Alexandra Rezeše seděla za volantem BMW, které v úterý na maďarské dálnici narazilo do automobilu Fiat Punto. Fiat vzápětí narazil do svodidel a vzplanul. Ve voze uhořeli tři lidé.

Foto: MTI

Ohořelé trosky Fiatu Punto

Článek

Ve voze Evy Varholíkové-Rezešové (35) byla nalezena lahev vodky a podle některých informací na cestu vyrazila přímo z večírku. Za volantem patrně usnula a narazila do před ní jedoucího automobilu. Následky byly tragické: tři lidi uhořeli zaživa, když pouze jedné ženě se podařilo z havarovaného vozu uniknout. [celá zpráva]

Varholíkové-Rezešové hrozí v Maďarsku vazební stíhání. „Důvodem jsou vážné důsledky nehody a opilost řidičky,“ uvedla mluvčí maďarské policie Andrea Beliczová. Slovenka byla zadržena a vyslechnuta jako podezřelá ze způsobení nehody z nedbalosti s následkem smrti více osob. Podle mluvčí předběžné výsledky vyšetřování u řidičky potvrdily střední stupeň opilosti. Hrozí jí dva až osm let vězení.

Matka řidičky Eva Rezešová se ve jménu rodiny omluvila pozůstalým. „Všechny nás to moc mrzí. Má dcera je připravena nést plnou odpovědnost a následky této tragédie,“ uvedla Eva Rezešová.

Alexander Rezeš patřil do skupiny blízkých spolupracovníků bývalého slovenského premiéra Vladimíra Mečiara. V jeho vládě zastával post ministra dopravy. Rezeš postupně ovládl jeden z největších slovenských podniků Východoslovenské železárny (VSŽ). V době největší slávy se Rezeš přes VSŽ stal vlastníkem fotbalového klubu Sparta Praha. Měl nemocné srdce a zemřel v roce 2002 po operaci ve Vídni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám