Hlavní obsah

SpaceX vyhodil zaměstnance, kteří si dovolili kritizovat Muska

Nejméně pět zaměstnanců propustila společnost SpaceX poté, co rozeslali dopis, ve kterém ostře kritizují majitele Elona Muska. Osočili ho v něm, že poškozuje dobré jméno společnosti a rozptyluje a ztrapňuje své podřízené.

Foto: Aly Song, Reuters

Elon Musk.

Článek

Podle dvou osob obeznámených s touto záležitostí bylo ze soukromé technologické společnosti SpaceX propuštěno nejméně pět zaměstnanců, uvedl britský Guardian.

Ve výčtu tří požadavků v dopise stálo: „SpaceX se musí urychleně a jednoznačně oddělit od Elonovy osobní značky, udržovat všechny vedoucí pracovníky odpovědné za to, aby firma byla skvělým místem pro práci pro všechny a definovat a jednotně reagovat na všechny formy nepřijatelného chování.“

Tesla v Číně nabírá zaměstnance, i když Musk mluvil o propouštění

Ekonomika

Prezidentka společnosti SpaceX Gwynne Shotwellová zaslal v reakci na situaci mail, v němž uvedl, že společnost vyšetřila a „ukončila pracovní poměr s řadou zaměstnanců, kteří byli s dopisem spojeni”, uvedl deník New York Times.

V pátek měl Elon Musk videokonferenci se zaměstnanci Twitteru, na které důrazně upozornil, že pokud nebudou pracovat, tak jak by si představoval, čeká je propouštění. Podpořil také zaměstnance v práci z domova, kterou začátkem června kritizoval

Ve své řeči také dodal: „Rozhodně nejsem pro kroky, které jsou šílené. Jsem pro věci, které budují úspěšnou firmu a zlepšují ji.”

Převzetí Twitteru se hroutí. Muskovi vadí falešné účty

Internet a PC

Musk se ve své řečí k firmě trvající asi třičtvrtě hodiny věnoval také tomu, že Twitter by měl do budoucna zapracovat na transparentnosti. Ta je podle něj klíčem k důvěře u uživatelů. Kvůli velkému množství falešných a robotických účtů navrhl, aby společnost v budoucnu začala s ověřováním identity uživatele prostřednictvím služby Twitter Blue.

Nejbohatší muž planety přitom stále ještě neoznámil, zda se rozhodl většinu procent akcií v Twitteru skoupit.

Reklama

Výběr článků

Načítám