Hlavní obsah

Ve Španělsku rozbita síť pedofilů zneužívajících i miminka

Právo, DPA, ČTK, nek
MADRID

Španělská policie rozbila gang pedofilů, kteří šířili dětskou pornografii po internetu a zneužívali dokonce i několikaměsíční kojence. Podle ministerstva bezpečnosti bylo zatčeno zatím pět mužů ve věku 23 až 43 let, mezi nimi i dva počítačoví experti. Zadržení jsou podezřelí, že páchali zločiny na několika desítkách dětí, přičemž všechny oběti měli být chlapci do devíti let.

Článek

Pedofilové si prý počínali obzvlášť násilnicky a perverzně a vše si natáčeli na video. "Základní struktura sítě je rozbita, mohou však existovat její větve, které budou předmětem dalšího vyšetřování," upřesnil ministr bezpečnosti José Alonso. Podtrhl přitom význam mezinárodní spolupráce, zejména prostřednictvím Interpolu v několika zemích, obzvláště v Kanadě.

 "Několik let jsem byl soudcem, ale nikdy jsem se nesetkal s takovou brutalitou a perverzí," řekl dále ministr. Vyšetřování začalo letos v únoru, kdy Interpol předal španělské policii videozáznamy, na nichž dítě sotva starší jednoho roku znásilňovali dva muži. Vzhledem k detailům, které byly na záznamu vidět, zejména jízdence z madridského příměstského vlaku, se policie dostala až k šéfovi sítě, známému v pedofilních kruzích jako Nanysex.

Tento třiadvacetiletý Madriďan nabízel služby jako baby-sitter, aby měl přístup k obětem. Jeho tvář se objevila na videozáznamu obíhajícím po internetu, kde jeden jeho přítel, nyní rovněž zatčený, znásilňuje dvouleté dítě. Vyšetřování ukázalo, že sám Nanysex zneužil nejméně šest dětí ve věku od jednoho roku do pěti let. Další člen gangu je obviněn, že znásilnil dvě děti, sedmileté a devítileté.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám