Hlavní obsah

Třiadvacetiletý Čech čelí v Británii obžalobě za znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiadvacetiletý Čech čelí v Británii obžalobě ze znásilnění. Informoval o tom v sobotu severoirský server Armagh I, podle kterého byl muž za sexuální napadení dítěte odsouzen již v roce 2016 i v Česku.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obžaloba mladého Čecha, který pobýval v severoirském městě Lurgan, viní z několika trestných činů včetně napadení, znásilnění či veřejného obnažování.

Činu se podle ní dopustil pouhé tři měsíce po příjezdu do Británie a jeho obětí se stala podle policie "zranitelná žena". V pátek soud rozhodoval o propuštění Čecha na kauci. Zástupce severoirské policie ale u soudu řekl, že jej nedoporučuje.

Britové si přiletěli pro Čecha stíhaného kvůli smrtelné nehodě

Zahraniční

"Má v Česku ženu a dítě, a hrozí tak, že by utekl," řekl policista, podle kterého by hrozilo i ovlivňování svědků. V době, kdy muž podle obžaloby porušil zákon v Británii, byl stále v podmínce, kterou mu uložil v roce 2016 soud v Česku. Severoirský soud nakonec propuštění Čecha na kauci zamítl. Termín dalšího jednání stanovil na 8. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám