Hlavní obsah

Slovenskou sestru Novy vede Kňažko

– BRATISLAVA
Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Bývalý slovenský ministr kultury Milan Kňažko byl v úterý oficiálně uveden do funkce generálního ředitele komerční televize Joj, která je sesterskou televizí české Novy. Na úvodní tiskové konferenci Kňažko přislíbil, že bude přísně dbát na dodržování nadstranické polohy televize a vyváženého zpravodajství.

Foto: Samuel Kubáni, ČTK

Milan Kňažko se stal ředitelem slovenské TV Joj.

Článek

Exministr zdůraznil, že on sám už nemá žádné politické ambice. "Třináct let v politice bylo vzácnou zkušeností, ale opravdu to už stačilo," konstatoval Kňažko. Přiznal však, že je nadále řadovým členem vládní Slovenské demokratické a křesťanské unie, ale nechce se ucházet o žádnou stranickou funkci. Na otázku novinářů, zda je připraven ze strany vystoupit, Kňažko uvedl: "Pokud by i řadové členství způsobovalo jen náznak nedůvěry, nemám s tím žádný problém."

TV Joj má být jedničkou

Kňažko věří, že televize Joj má v sobě velký potenciál konkurovat nejsledovanější komerční televizi Markíza. Na Slovensku se koncem roku zavádí měření sledovanosti pomocí peoplemetrů a vedení televize Joj se domnívá, že se tím zvýší její konkurenceschopnost. "TV Joj je dobře rozběhnutým projektem. Je pro mně výzvou vést televizi s ambicí slovenské jedničky," dodal Kňažko.

Pro TV Joj je velmi důležité postupné zvyšování pokrytí obyvatelstva signálem (Joj může v současnosti sledovat asi 65 procent obyvatel Slovenska). Letos by měla televize Joj zpustit nejméně deset nových vysílačů.

Kňažko bude pokračovat v trendu

Tiskové konference se zúčastnili také zástupci investorů TV Joj - české Nova Holding a slovenské Grafobal Group. Zástupce společnosti Nova Holding Jan Gerner vysvětlil, že po odchodu Richarda Rybníčka z postu generálního ředitele televize Joj (byl jmenován ústředním ředitelem veřejnoprávní Slovenské televize) hledali do čela televize osobnost, která by dokázala pokračovat v nastoupeném trendu. "Domnívám se, že v osobě Milana Kňažka jsme našli kulturní i mediální osobnost, o jejíž kvalitách není pochyb," dodal Gerner.

Reklama

Výběr článků

Načítám