Hlavní obsah

Šestiletá dívka v Liptovské Štiavnici vjela na sáňkách přímo pod kola auta

Právo, ivi

Sáňkování v obci Liptovská Štiavnica v okrese Ružomberok na severu Slovenska skončilo v úterý tragicky, když šestiletá Daniela sjela rovnou pod kola projíždějícího osobního vozu. Podle televize Markíza záchranáři oživovali dívku skoro hodinu, ale neúspěšně.

Foto: TV Markíza

Šestiletá dívka skončila pod koly tohoto vozu.

Článek

Daniela sáňkovala na malém kopečku nedaleko domu, kde bydlela. „Šestašedesátiletý řidič osobního vozu nejel rychle, ale dívku vůbec nezaregistroval a zastavil až po patnácti metrech,“ uvedla televize.

Podle svědků byla Daniela zaklíněna pod autem. Když ji vytáhli lidé z obce, pokusili se ji oživovat a v resuscitaci pokračovali i přivolaní záchranáři, ale neúspěšně.

Foto: TV Markíza

Dívka sjela na sáňkách z tohoto malého kopečku.

„Řidič mi řekl, že tu dívku opravdu neviděl. Ona mu sjela rovnou pod přední kola,“ řekl televizi starosta obce Dušan Lauko. Přesné okolnosti nehody vyšetřuje slovenská policie.

Podle místních bylo jen otázkou času, kdy se něco podobného stane, protože dané místo není ohrazené. „Pokusíme se zajistit, aby se podobná tragédie v naší obci už nikdy neopakovala,“ přislíbil starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám