Hlavní obsah

Šaman z Kapitolu ve vazbě hladověl. Vynutil si biostravu

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatčený Jack Chansley, který se s rohatou bizoní čepicí a pomalovaným obličejem stal nejvýraznější tváří demonstrantů v Kapitolu, ve vazbě odmítal vězeňskou stravu.

Foto: Jose Luis Magana, ČTK/AP

People attend a rally in support of President Donald Trump on Wednesday, Jan. 6, 2021, in Washington. (AP Photo/Jose Luis Magana)

Článek

Od pátečního zadržení nic nejedl, sdělil jeho obhájce při prvním soudním stání ve Phoenixu ve státě Arizona. „Bez biostravy onemocní, opravdu je mu fyzicky velmi špatně,“ vysvětlila později stanici ABC News jeho matka.

Plánoval vyhnat Putina, teď sibiřský šaman opět táhne na Moskvu

Koktejl

Soudce už nařídil, aby takzvanému QAnon Šamanovi požadovanou stravu zajistili. Chansley čelí obvinění z nezákonného a násilného vniknutí do vládní budovy, zatčený ale odvětil, že „vešel otevřenými dveřmi“.

V USA zatkli dva nejvýraznější demonstranty z Kapitolu. Jejich fotky zná celý svět

Amerika

Kvůli podezření z možného napomáhání demonstrantům je vyšetřováno zhruba deset členů ochranky Kapitolu, dva byli postaveni mimo službu, podotkla televizní stanice CNN.

Impeachment podpoří několik republikánů. Pence zamítl odvolání Trumpa pro neschopnost

Amerika

Demonstranta Adama Johnsona, který v Kapitolu odnášel řečnický pult šéfa Sněmovny reprezentantů, mezitím soud v Orlandu na Floridě propustil na kauci ve výši 25 tisíc dolarů (více než 538 tisíc Kč). Naopak Erich Muniel, který do budovy Kongresu vnikl mj. se sadou plastových pout, naopak na kauci propuštěn být nesmí, rozhodl soud v Nashville ve státě Tennessee. Vyšetřovatelé mají podezření, že plánoval únos některých zákonodárců.

Reklama

Výběr článků

Načítám