Hlavní obsah

Polák po nehodě ujel, zastavily ho až policejní výstřely

Právo, ivi
Bratislava

Dvacetiletý Polák byl ve čtvrtek účastníkem nehody na Oravě a z místa ujel. Slovenští policisté se pustili do pronásledování a po dramatické honičce zastavily Poláka až výstřely.

Po nehodě na útěkuVideo: Polícia Slovenskej republiky

 
Článek

Polský řidič při honičce nereagoval na výzvy policie k zastavení a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Mladík nakonec skončil v poutech a vyšetřovatel ho obvinil ze zločinu obecného ohrožení.

„Dechová zkouška byla negativní, ale ve vozidle byla zajištěna marihuana v množství, které je potřebné na dvě dávky drogy. Z uvedeného důvodu bylo vůči občanovi Polska vznesené obvinění také z přečinu nedovolené výroby omamných a psychotropních látek, jejich držení a obchodování s nimi,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

V září 2018 po zběsilé jízdě tři Poláků a následné havárii vyhasl život 57letého Slováka. Poláci závodili v luxusních vozech porsche, ferrari a mercedes. „Ve vysoké rychlosti a přes plnou čáru nezvládli předjíždění a řidič porsche čelně narazil do vozu značky Škody Fabia, jejíž řidič zahynul,“ uvedla tehdy policie.

Poláci skončili ve vazbě, ale dva z nich byli postupně propuštěni. Oba na základě kauce ve výši 20 tisíc eur (přes půl milionu korun) a jsou stíháni na svobodě. Dvaačtyřicetiletému řidiči porsche hrozí 15 až 20 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám