Hlavní obsah

Podezřelí z atentátu na Bali se k činu přiznali

DPA, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

Po zatčení dalších dvou podezřelých ze spáchání atentátu na indonéském ostrově Bali se oba k podílu na činu přiznali. Jeden z nich doznal, že řídil minibus naložený výbušninami a druhý prý organizoval financování atentátu, při němž 12. října loňského roku zahynulo přes 190 osob.

Článek

Policejní mluvčí v úterý informoval, že jde o dva hlavní podezřelé a že byli zadrženi, když se chystali opustil indonéskou část ostrova Borneo (Kalimantan) a odcestovat do zahraničí. Zatčením těchto dvou mužů vzrostl počet lidí zadržených v souvislosti s atentátem na 17.

Při loňském bombovém atentátu napadli pachatelé dva oblíbené noční kluby v turistickém letovisku Kuta. Mezi oběťmi byli většinou Australané. Vyšetřovatelé se domnívají, že za atentátem stojí radikální muslimská skupina Jemaah Islamiyah, která má údajně spojení na teroristickou síť al-Kajdá, vedenou Usámou bin Ládinem.

Důkaz pro to však zatím neexistuje. Cílem Jemaah Islamiyah je vytvořit islámský stát na území Malajsie, Indonésie, jižních Filipín, Singapuru a Bruneje. V Malajsii a v Singapuru je zadržována asi stovka údajných členů či stoupenců této organizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám