Hlavní obsah

Palestinci zemřeli při útoku na izraelské vojáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

Čtyři palestinští ozbrojenci a dva palestinští policisté v sobotu zahynuli při nezdařeném soustředěném útoku na přechodu Erez mezi pásmem Gazy a Izraelem. Zraněno bylo dalších 12 Palestinců, upřesnila agentura DPA. K akci se přihlásily skupiny Hamás, Islámský džihád a Fatah.

Foto: Karolína Kudláčková

Hlavní scéna Divadla Archa hostila 2. ročník konference Netrestejme dvakrát

Článek

Kombinovaný útok zahájil sebevražedný útočník, který přijel k izraelskému kontrolnímu stanovišti v sousedství průmyslové zóny u Erezu v džípu naloženém trhavinami. Ty pak odpálil a při explozi zahynul.

Poté zaútočili další tři palestinští atentátníci ve dvou džípech přímo na přechodu Erez. Jeden z nich odpálil svůj vůz na palestinské straně, kromě něj zahynuli také dva palestinští policisté, kteří se očividně snažili zabránit mu v průjezdu na izraelskou stranu.

To se podařilo zbývajícím dvěma atentátníkům, kteří projeli na území Izraele v džípu maskovaném za izraelské vojenské vozidlo. Jeden z útočníků zahájil palbu, kterou izraelští vojáci opětovali. Oba přitom byli zabiti.

Další mrtvý policista

Další palestinská oběť je hlášena z Tulkarmu na západním břehu Jordánu. Izraelští vojáci dnes při rutinní kontrole v tamním uprchlickém táboře zabili devatenáctiletého policistu.

Podle vojáků na ně muž namířil pistoli. Svědci tvrdí, že se přestřelka strhla, když na vojáky několik Palestinců začalo házet kamení. Policista byl podle nich neozbrojen a vracel se z noční služby domů.

Vojáci přišli do Tulkarmu po pátečním incidentu. Jižně od města totiž palestinští ozbrojenci napadli izraelské vojáky, ale žádného nezasáhli.

Reklama

Související témata:

Související články

Sebevrah v Jeruzalémě se odpálil v autobusu

Nejméně sedm mrtvých si podle nejaktuálnější policejních zpráv vyžádala nedělní exploze autobusu v Jeruzalémě. Policie tvrdí, že výbuch na svědomí sebevražedný...

Izraelci podezřelí z protiarabského teroru

Dvaadvacetiletý Izraelec Eliran Golan a jeho 54letý otec Meir jsou od středy ve vazbě pro podezření z teroristických útoků proti arabským obyvatelům Haify....

Výběr článků

Načítám