Hlavní obsah

Orgie či levoboček. Martin Luther King vedl zhýralý život, stojí v dokumentech FBI

Černošský duchovní a aktivista Martin Luther King měl řadu mimomanželských poměrů, účastnil se sexuálních orgií a byl napojen na komunistickou stranu. Tvrdí to dokument FBI, který je datován jen tři týdny před zavražděním Kinga 4. dubna 1968. Odtajněn byl spolu s materiály o vraždě prezidenta Johna F. Kennedyho. O něm se však dokument nezmiňuje.

Foto: Profimedia.cz

Martin Luther King

Článek

BBC k dokumentu uvedla, že neexistují žádné důkazy o tom, že byla některá z tvrzení ověřena. Mnohá z obvinění se jeví jako zprávy o soukromých rozhovorech nebo jako informace z druhé ruky. Podle jedné z nich od „zodpovědného člověka v Los Angeles, znalého situace” měl King v Kalifornii milenku a zplodil s ní dítě.

Martin Luther King byl kromě jiného nařčen, že se obklopil poradci se silnými vazbami na americkou komunistickou stranu a že jeho projevy komunisté vždy schvalovali. On sám se prý účastnil sexuálních orgií a měl milostné vztahy s nejméně čtyřmi ženami včetně folkové zpěvačky Joan Baezové.

Není zřejmé, proč byl dokument, který vykresluje Kinga v mimořádně negativním světle, vůbec vytvořen. Několik z 20 stránek se týká tehdy připravovaného projektu Washingtonské jaro a dokument obsahuje varování, že vliv komunistů a radikálních černých nacionalistů dává chystanému klidnému protestu „potenciál extrémně výbušné situace“. Martin Luther King byl zavražděn před tímto pochodem.

Navzdory pověsti Kinga jako zdatného řečníka dokument FBI tvrdí, že každé jeho slovo schvalovali Kingovi poradci. Co se týče jeho napojení na komunisty, King je v dokumentu označen za marxistu celým srdcem, ale jako duchovní se s tím prý neodvažoval vyjít na veřejnost.

Poslední dvě strany materiálu se věnují sexuálnímu životu Martina Luthera Kinga a obviňují ho z cizoložství a z účasti na skupinových sexuálních orgiích.

Reklama

Výběr článků

Načítám