Hlavní obsah

New York vyhlásil kvůli omikronu stav nouze

Novinky, kto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Guvernérka státu New York Kathy Hochulová v pátek vyhlásila stav nouze kvůli nové mutaci koronaviru omikron, a to navzdory tomu, že tamní úřady zatím nezaznamenaly ani jeden případ této nebezpečné varianty.

Foto: Reuters

Nová mutace covidu Omikron

Článek

Vyhlášení umožňuje státu bojovat s nárůstem počtu případů – třeba nákupem pomůcek na boj s covidem, zvýšením kapacity nemocnic – nebo řešit potenciální nedostatek personálu.

Nová mutace sice ještě nebyla ve Spojených státech odhalena, ale Hochulová podle kanálu NBC 4 uvedla, že je to jen otázkou času.

Havlíček nevyloučil další zpřísnění

Domácí

Demokratická guvernérka také vyzvala Newyorčany k očkování. „Vakcína je jednou z našich největších zbraní v boji proti pandemii a já doporučuji každému Newyorčanovi očkování – a přeočkování v případě, že už jste plně očkováni,“ uvedla.

Vyhlášení nouzového stavu ve státě New York přišlo ve stejnou chvíli jako oznámení vlády USA o omezení cest z osmi zemí jižní Afriky, z nichž mutace přichází.

Kvůli variantě omikron omezují vstup na své území další země

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám