Hlavní obsah

Německá policie zadržela při razii 22 islámských radikálů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Dvaadvacet islámských radikálů skončilo ve středu za mřížemi během policejní razie v pěti německých spolkových státech. Muži zákona prohledali více než padesát domů, obchodů a mešit. Do akce se jich zapojilo sedm set. Prověřili desítky osob podezřelých z členství, případných kontaktů s mezinárodní teroristickou sítí.

Článek

"Zadržení měli vazby na skupiny Tauhíd a Ansar al-Islam. Vzájemně se znali a spolupracovali," řekl novinářům státní žalobce Martin Hofman.

Jedenáct mužů podle něj zůstává za mřížemi, dalších jedenáct bude po výsleších propuštěno.

Bavorská policie LKA rovněž uvedla, že cizinci pocházejí z Tuniska a Alžírka.

Sedm set policistů v akci

Vyšetřovatelé zasahovali v šesti německých městech, tj. v Ulmu/Neu-Ulmu, Freiburgu, Frankfurtu, Düsseldorfu, Bonnu a Berlíně.

Do protiteroristické operace se zapojili vedle policistů také příslušníci speciálních jednotek a zaměstnanci státního zastupitelstva.

Policie prošetřované osoby podezírá z napojení na mezinárodní teroristickou síť a verbování nových stoupenců svaté války tzv. džihádu v SRN. Peníze měli získávat z obchodů s lidmi a výrobou falešných dokumentů.

Razie proběhly vedle Bavorska rovněž ve spolkových zemích Berlín, Bádensko- Württembersko, Hesensku a Severní Porýní - Vestfálsko. Policie zadržela nejvíce osob, a to jedenáct, v Bádensku - Württembersku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám