Hlavní obsah

Nejméně 61 lidí zahynulo při vykolejení nákladního vlaku v Kongu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně 61 lidí zahynulo v noci na pátek na jihovýchodě Konga, když vykolejil vlak. Jednalo se o nákladní soupravu, která i přes zákaz převážela „několik stovek černých pasažérů“, uvedl podle agentury AFP šéf infrastruktury Národní železniční společnosti Konga (SNCC).

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

„V této fázi je mrtvých 61 mužů, žen a dětí, 52 zraněných bylo evakuováno,“ řekl za železniční společnost SNCC Marc Manyonga Ndambo.

„Některá těla jsou stále uvězněna ve vagonech, které spadly do roklí,“ dodal. Vlak podle něj sestával z 15 vagonů, z nichž 12 bylo prázdných. Souprava jela z provincie Haut-Lomami a směřovala do hornického města Tenke nedaleko Kolwezi, metropole sousední provincie Lualaba.

Souprava vykolejila před půlnoci u vesnice Buyofwe, asi 200 kilometrů od Kolwezi, „v místě, kde jsou strže“, do kterých spadlo sedm z 15 vagonů.

„Můj tým usilovně pracuje na tom, abychom trať do pondělí vyčistili,“ řekl Manyonga. K příčinám nehody se nevyjádřil. Jedním z důvodů mohlo být stáří kolejí, napsala AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám