Hlavní obsah

Na ukrajinský vůz namalovali v Trenčíně ruský symbol Z

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Zatím neznámý pachatel namaloval ve slovenském městě Trenčín na sídlišti Jih na osobní vůz s ukrajinskou SPZ symbol ruských okupantů, písmeno Z. Oznámila to slovenská policie na sociální síti.

Foto: Policie SR

Na osobní vůz s ukrajinským evidenčním číslem neznámý pachatel namaloval ve slovenském Trenčíně ruský symbol války Z, stíhá ho policie.

Článek

Slovenská policie po pachateli pátrá. „V předmětné věci zahájil pověřený příslušník obvodního oddělení policejního sboru Trenčín trestní řízení ve věci přečinu poškozování cizí věci. V případě zjištění jeho totožnosti a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvedla slovenská policie. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování se k předmětné věci nebude blíže vyjadřovat,“ dodala policie.

Policie obvinila člověka, který schvaloval ruskou invazi na Ukrajinu

Krimi

Slovenské ministerstvo vnitra Novinkám napsalo, že od začátku války na Ukrajině překročilo slovensko-ukrajinské hranice přes 344 tisíc lidí. O dočasné útočiště požádalo na Slovensku přes 68 tisíc z nich.

Pomsta za Ukrajinu. Hackeři zveřejnili videa z běloruského dohledového systému

Bezpečnost

V pondělí překročilo hranice 1326 žen, 500 dětí a 628 mužů. Všechny činnosti související s uprchlíky z Ukrajiny zabezpečovalo 238 policistů, 67 hasičů, 17 celníků, 330 vojáků, 124 dobrovolníků, 6 zaměstnanců migračního úřadu a jeden duchovní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám