Hlavní obsah

Na slovenském festivalu našli policisté u tří Čechů marihuanu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Slovenská policie obvinila z drogových deliktů tři občany České republiky ve věku 27 až 29 let. Policejní mluvčí Veronika Slamková Novinkám řekla, že při kontrolách, které se uskutečnily v pátek a v sobotu na hudebním festivalu v rekreačním areálu Zlaté Piesky v Bratislavě, u nich policisté našli různé množství marihuany.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

V pátek zajistili u 29letého Tomáše M. z České republiky dva plastové pytlíky a cigaretu s neznámou sušenou rostlinou. Podle předběžných výsledků expertizy šlo o rostlinu Cannabis.

„Obsah zajištěného materiálu odpovídal 17 jednorázovým dávkám drogy. Byl obviněn ze zločinu nedovolené výroby omamných a psychotropních látek, jejich držení a obchodování s nimi,“ uvedla mluvčí. Později našli u dalšího 29letého muže, Matěje P. z České republiky, marihuanu, která odpovídala 58 dávkám. „Oběma hrozí tři až deset let vězení,“ dodala mluvčí.

V sobotu našli policisté při kontrole v rekreačním areálu Zlaté Piesky u 27letého Čecha Jaroslava K. marihuanu v množství, z něhož by se dalo vyrobit sedm dávek drogy. Tomuto Čechovi hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám