Hlavní obsah

Modelka považovaná za šéfku mexického zabijáckého gangu je po smrti

Novinky, tcs

Přezdívalo se jí „Císařovna Antraxu“ a údajně se měla podílet na vedení stejnojmenného gangu, který pro drogový kartel Sinaloa odstraňoval nepohodlné lidi. V sobotu večer místního času byla 35letá Mexičanka Claudia Ochoa Felixová nalezena mrtvá v jednom z domů ve městě Cuilacán. Příčinu smrti policie vyšetřuje, nevylučuje ani cizí zavinění.

Foto: Profimedia.cz

Claudia Ochoa Félixová se ráda fotila a ráda se fotila i ve společnosti ozbrojených mužů.

Článek

Félixová měla podle prvotních zpráv strávit noc s mužem, se kterým se sešla v pátek v nočním klubu. Když se ji v sobotu kolem šesté hodiny odpoledne pokoušel vzbudit, žena nereagovala a muž zavolal záchranku.

Přivolaní lékaři už pouze konstatovali smrt a tělo bylo převezeno k soudní pitvě. Příčinu smrti ještě úřady neoznámily. První zprávy hovoří o vniknutí cizího předmětu do plic. To nahrává teorii o předávkování či zadušení se obsahem žaludku. Spekuluje se však i o násilné smrti, zejména kvůli vazbám Félixové na drogový kartel Sinaloa.

Félixová proslula jako modelka, na Instagramu měla tisíce obdivovatelů. Často se rovněž nechávala fotit se zbraněmi, slavnou se stala její fotka za přítomnosti ozbrojenců. I když tvrdila, že je jen a pouze modelka, ke kartelu měla blízko.

Nejmocnější drogový kartel na světě
Kartel Sinaloa je nejsilnější ve třech mexických státech Durango, Chihuahua a Sinaloa. Právě v posledně jmenovaném v 80. letech vznikl a nese jeho jméno. Aktivní je však v celkem 17 z 31 států. Je považován za nejmocnější drogový syndikát na světě. V letech 1990 až 2008 do USA dovezl téměř 180 tun kokainu, dál se zaměřuje na distribuci heroinu, metamfetaminu, marihuany či extáze.
Až do roku 2014 byl v čele kartelu nechvalně známý Joaquín „El Chapo (prcek)“ Guzmán, který byl po dvou letech na útěku opět dopaden a v roce 2017 vydán do USA. V současnosti kartel řídí Ismael Zambada García, přezdívaný „El Mayo“.
Od roku 2006 zuří v Mexiku takzvaná drogová válka. Tehdy do boje s drogovými kartely vstoupila mexická armáda. Drogové kartely ale bojují jak se státem, tak mezi sebou. Od roku 2007 si válka vyžádala už 115 tisíc obětí.

Byla vdaná za drogového dealera pracujícího pro kartel, kterému se přezdívalo „El Chavo Félix“, se kterým měla tři děti, ale především byla milenkou muže jménem Jose Rodrigo Aréchiga přezdívaného Chino Ántrax (Čínský Antrax).

Aréchiga byl jedním z šéfů gangu Los Ántrax (Antrax). Gang operoval v Cuilacánu, hlavním městě státu Sinaloa, a z jeho řad se rekrutovali ozbrojenci a najatí vrazi pro drogový kartel Sinaloa. Po Aréchigově zatčení měla jeho roli převzít právě Félixová.

Reklama

Související témata:

Související články

V Mexiku zastřelili šest policistů

Šest policistů v západomexickém státě Jalisco bylo zastřeleno při přestřelce, uvedla v úterý agentura Reuters. Šlo o jeden z nejvážnějších útoků na mexické...

Výběr článků

Načítám