Hlavní obsah

Mladíkovi, který naboural do Szydlové, se lidé složili na nové auto. Nebo spíš na tři

Právo, Pavol Minárik

Dvacetiletý Sebastian K. který minulý týden v pátek večer v Osvětimi narazil se svým malým Fiatem Seicento do limuzíny polské premiérky Beaty Szydlové a jehož auto je nepojízdné, nezůstane bez vozidla. Internetový portál Pomagam.pl vyhlásil v úterý celonárodní sbírku na nákup Sebastianova nového vozu. Do středečního večera vybraná částka překročila 85 tisíc zlotých (přes 530 tisíc korun).

Foto: Reuters

Policie zasahuje u nehody polské premiérky Szydlové.

Článek

„Původně jsme chtěli s pomocí sbírky získat okolo 5000 zlotých, za což by se dala koupit podobná starší fiatka, v jaké do nehody Sebastian K. jezdil. No, lidé za jeden den naposílali peníze na téměř tři nová seicenta," uvedl organizátor sbírky Rafal Biegun.

Dodal, že veškeré shromážděné prostředky půjdou na Sebastianovo konto. Jelikož mladík pochází ze skromných sociálních poměrů, jistě prý jemu i jeho rodině pomohou.

Dopis od premiérky

Premiérka Beata Szydlová, která je od nehody – stejně jako i její bodyguard – v péči lékařů v nemocnici, zaslala Sebastianovi K. dopis, o kterém ve středu večer informovala Telewizja Polska (TVP).

„Mám syny ve vašem věku a umím si představit, co teď se svými blízkými prožíváte. Autonehoda bývá vždy souhrnem nešťastných okolností, které se nedají předvídat. Přejme si navzájem, aby byla co nejdříve objasněna a nevyvolávala zbytečné emoce," uvedla premiérka ve svém listu.

Zároveň si postěžovala, že opozice učinila z nehody politickou událost, což prý premiérku krajně pobuřuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahuje u dopravní nehody polské premiérky SzydlovéVideo: Reuters

Za způsobení dopravní nehody, při níž se zranily dvě osoby, hrozí Sebastianovi K. až tři roky vězení. Jelikož však neřídil pod vlivem alkoholu a nehodou nezpůsobil úmyslně, nedá se podle některých médií předpokládat, že by případný soud přistoupil k tak přísnému trestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám