Hlavní obsah

Místo létání dopravním letadlem teď pilot rozváží jídlo lidem

Novinky, zkr
Londýn

Současná pandemie koronaviru výrazně ochromila leteckou dopravu na celém světě. Jedním z těch, na koho omezení dopadlo, je i britský pilot Peter Login. Ale než aby jen nečinně seděl doma, rozhodl se vyměnit knipl za volant. Místo létání s Boeingem 747 teď rozváží dodávkou zákazníkům potraviny, napsal server listu Daily Mail.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Login je zaměstnán jako pilot britské letecké společnosti British Airways. Ta na letišti Gatwick uzemnila všechny lety a na letišti Heathrow své služby dramaticky omezila. Společnost zároveň pilotům na tři měsíce snížila platy o polovinu a nařídila jim v dubnu a v květnu dvoutýdenní neplacené volno.

Na svém profilu na sociální síti zveřejnil Login 4. dubna, kdy do nové práce nastoupil, svou fotku v dodávce s tím, že sice klíče od svého 747 musel na chvíli zavěsit na háček, ale je zpátky v kokpitu jako kurýr rozvážející potraviny.

Jeho post sklidil okamžitě vlnu pozitivních reakcí. „Díky, že jsi přispěchal se svojí troškou do mlýna pomoci těm, kteří to potřebuji. Doufám, že budeš brzy zpátky v oblacích,“ napsal jeden z uživatelů sítě.

Během pár měsíců přišel Login, který dříve pracoval jako pilot nákladního letadla, už o druhou práci. Tři roky byl zaměstnán v cestovní kanceláři Thomas Cook, která loni v září zkrachovala. Letos v lednu nastoupil do British Airways.

Reklama

Výběr článků

Načítám