Hlavní obsah

Mezi přistiženými v Pandora Papers je 565 Izraelců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve složkách Pandora Papers figuruje podle listu The Jerusalem Post (JP) celkem 565 Izraelců. Pro srovnání: v dokumentech jsou kromě premiéra Andreje Babiše informace týkající se asi tří stovek Čechů.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý jeruzalémský starosta Nir Barkat

Článek

Mezi izraelskými „přistiženými“ je mimo jiné Nir Barkat, bývalý jeruzalémský starosta a současný poslanec za pravicový Likud, a zhruba desítka izraelských multimiliardářů.

„Slovo Izrael se v databázi objevuje ve více než čtyřiceti tisících případech,“ uvedli investigativní novináři z organizace Šomrim. JP ovšem připomněl, že držení trustu nebo společnosti v daňovém ráji není porušením izraelských zákonů a Izraelci uvedení v uniklých dokumentech se možná nedopustili žádného zločinu.

Nejméně v devíti zemích začne vyšetřování kvůli Pandora Papers

Zahraniční

„Pandora Papers ale odhalily, že nedbalostní chování některých Izraelců vedlo k situaci, kdy Britské Panenské ostrovy technicky vlastnily nemovitosti v Jeruzalémě,“ uvedl list The Jerusalem Post.

Reklama

Výběr článků

Načítám