Hlavní obsah

Manažera CzechTourismu přepadli na Urale

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obětí loupežného přepadení se v noci na čtvrtek stal Pavel Franěk, šéf zastoupení České centrály cestovního ruchu CzechTourism v uralském Jekatěrinburgu. Právu to potvrdila Veronika Honcová z tiskového odboru ministerstva zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Vozidlo policie v ulicích ruského Petrohradu

Článek

Franěk se spolu s českými diplomaty, ale i představiteli Rakouska a Maďarska účastnil oslavy 92. výročí vzniku Československa v jekatěrinburském hotelu Hyatt. Okolo jedenácté večer oslavu opustil a rozhodl se sám projít ulicemi města. Krátce poté ho však zezadu napadl útočník – udeřil jej do zad a do hlavy, vyškubl mu z ruky tašku a utekl.

„Byl napaden, nicméně neutrpěl žádná zranění. Neznámý pachatel mu vytrhl pánskou kabelku, kde měl doklady a ještě nějaké věci. Pan Franěk poté kontaktoval policii a podal trestní oznámení,“ řekla Právu Honcová.

Franěk podle ruského tisku policii řekl, že přišel o 200 eur, 3000 rublů (asi 1700 korun), platební karty a o dokumenty patřící českém generálnímu konzulátu. Mluvčí CzechTourismu Filip Remenec doplnil, že se Fraňkovi podařilo strhnout útočníkovu rukavici, která pak prošla pachovou zkouškou.

Přivolaní policisté se podle ruského tisku intenzivně snažili nalézt stopu k pachateli.

„Zapojili každého, kdo byl v tu chvíli volný – hlídky, vyšetřovatele i skupinu rychlého nasazení. Pokoušeli se najít svědky, vyslechli řadu kolemjdoucích, sebrali v centru půldruhé desítky prostitutek,“ popsal akci deník Komsomolskaja Pravda. Pachatele se ale dosud najít nepodařilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám