Hlavní obsah

Leonardo DiCaprio přislíbil 116 milionů na záchranu amazonského pralesa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově vzniklá organizace Earth Alliance, mezi jejíž zakladatele patří slavný hollywoodský herec Leonardo DiCaprio, věnuje pět milionů dolarů (zhruba 116 milionů korun) na boj proti požárům, které zuří v amazonském pralese. DiCaprio to oznámil prostřednictvím svého instagramového účtu.

Foto: Profimedia.cz

Leonardo DiCaprio

Článek

Organizace byla založena letos v červenci a kromě DiCapria se na jejím vzniku podíleli miliardáři Brian Sheth a Laurene Powell Jobsová, podnikatelka a vdova po Stevu Jobsovi. V rámci této organizace byl založen fond Amazon Forest Fund, na jehož konto bylo připsáno pět milionů dolarů (116 milionů korun).

Do fondu může přispívat kdokoliv. „Peníze půjdou přímo k našim lokálním partnerům a domorodým komunitám, jež chrání Amazonii, neuvěřitelnou diverzitu života, která se zde nachází, a zdraví planety obecně,“ uvedl DiCaprio.

Leonardo DiCaprio není jediný z celebrit, které věnovaly peníze na záchranu amazonského pralesa. Na sociálních sítích sílí kritika, že se bohatí lidé věnují spíše záchraně Notre Dame než ochraně životního prostředí, avšak řada slavných osobností, které věnují peníze na ochranu Amazonie, postupně roste.

Kromě DiCapria finančně přispěly herečky Vanessa Hudgensová a Lana Condor či hvězda seriálu Umbrella Academy Robert Sheehan.

Oznámení Leonarda DiCapria přišlo ve chvíli, kdy prezident Bolsonaro odmítl mezinárodní finanční pomoc necelých pět dní poté, co oznámil, že brazilská vláda nemá na uhašení požárů zdroje.

Foto: Mapy.cz

Požáry v Jižní Americe k 22. srpnu 2019

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám