Hlavní obsah

Krocení pandemie spolyká obří sumy, varuje WHO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová zdravotnická organizace (WHO) v minulých dnech potvrdila, že její plán na zajištění a distribuci vakcín, testů a léčby v boji proti pandemii covidu-19 si v příštích dvanácti měsících vyžádá 23,4 miliardy dolarů (516 miliard korun). Informovala o tom televize CNN.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

WHO

Článek

WHO uvedla, že splnění jejího plánu by mohlo pomoci zabránit nejméně pěti milionům dalších potenciálních úmrtí kromě téměř pěti milionů již zaznamenaných.

„Partnerství ACT Accelerator předních světových zdravotnických agentur potřebuje 23,4 miliardy dolarů, aby pomohlo nejohroženějším zemím nasadit nástroje proti covidu do září 2022… Toto číslo je malé ve srovnání s ekonomickými ztrátami v řádu bilionů dolarů způsobenými pandemií a náklady na plány na podporu obnovy zemí,“ upozornila WHO.

Čína nevpustila vědce WHO do jeskyní, odkud pocházeli netopýři z Wu-chanu

Zahraniční

„Nikde není tato nerovnost tak patrná jako na africkém kontinentu, kde pouze osm procent populace obdrželo jednu dávku,“ podotkl jihoafrický prezident Cyril Ramaphosa.

Reklama

Výběr článků

Načítám