Hlavní obsah

Konopný aktivista skočil z galerie před zraky nizozemských poslanců

Bizarní zážitek měli ve čtvrtek nizozemští poslanci. Během jejich jednání v parlamentu si podle svědků jeden z hostů na galerii omotal provaz kolem krku a seskočil dolů. Poslancům se muže podařilo zachránit a přivolat záchrannou službu, která ho odvezla do nemocnice. Podle nizozemských i zahraničních médií, která o incidentu informovala, se jedná o aktivistu, který bojuje proti kriminalizaci marihuany.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při jednání nizozemského parlamentu skočil z galerie pro návšětvníky člověkVideo: AP

 
Článek

K incidentu došlo při projevu lidoveckého poslance Arna Rutteho. Samotný skok na publikovaných záběrech ze sálu vidět není, je však slyšet, jak se během jednání ozve hlasitý zvuk, po němž následují zděšené reakce přítomných poslanců.

Na videu jsou slyšet pokyny jako „chytněte ho“, „zvedněte ho nahoru“ nebo „rychle“. I díky pohotovým poslancům se muže, který byl později odvezen do nemocnice, nakonec podařilo zachránit. Jednání poslanců bylo následně odloženo.

Policie uvedla, že muž seskočil z horní části galerie, která je přístupná veřejnosti. Podle nizozemského listu De Telegraaf se jednalo o aktivistu, který v uplynulých týdnech demonstroval před parlamentem proti kriminalizaci marihuany.

Pokus o sebevraždu muž dokonce zdůvodnil na svém Facebooku. „Musím to udělat, abych probudil politiky,“ napsal na sociální síť. Ačkoliv je konopí v Nizozemsku velmi rozšířené, jeho pěstování je v zemi technicky vzato ilegální, píše list The Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám