Hlavní obsah

Europoslankyně chce vyznamenat rodiče siamských dvojčat

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
BRATISLAVA

Rodiče nedávno zesnulých siamských dvojčat Marianna a Milan Müllerovy si zaslouží státní vyznamenání. Podle europoslankyně za Křesťanskodemokratické hnutí (KDH) Anny Záborské by se jejich rodičovské lásce dostalo tímto způsobem veřejného ocenění.

Článek

Záborská se písemně obrátila na ministryni sociálních věcí a rodiny Vieru Tomanovou, aby navrhla vládě Slovenské republiky a prezidentovi Ivanu Gašparovičovi udělit rodičům státní vyznamenání.

"Rodiče si zaslouží státní vyznamenání, které bude veřejným oceněním jejich rodičovské lásky a uznáním jejich hodnot, které svým rozhodnutím prokázali," zdůraznila Záborská.

Europoslankyně KDH svým návrhem chce rovněž upozornit na potřebu změny v systému udělování státních vyznamenání.

"Prezident by měl víc oceňovat obyčejné lidi, kteří svým životem potvrzují hodnoty důležité pro naši společnost," uvedla.

Kritika vyznamenání Nazarbajeva

Záborská ve svém prohlášení nepřímo kritizovala udělení státního vyznamenání autoritářskému prezidentovi Kazachstánu Nurslutanu Nazarbajevovi při jeho nedávné návštěvě Slovenska.

Marianna Müllerová z Košic se rozhodla, že nepodstoupí umělé přerušení těhotenství, i když věděla, že čeká siamská dvojčata. V dubnu 2007 se narodila dvojčata Michal a Marek, kteří byli srostlí břichem a částí hrudníku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám