Hlavní obsah

Dzurinda havaroval, vyvázl bez zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PREŠOV

Auto se slovenským premiérem Mikulášem Dzurindou v sobotu havarovalo za tunelem Branisko na východním Slovensku. Na dálnici se po kolizi s kamionem srazil s jiným vozem. Slovenský premiér nebyl při střetu zraněn a po přistavení nového vozu pokračoval v cestě, informoval šéf úřadu na ochranu ústavních činitelů Ján Packa.

Článek

Packa upřesnil, že havárie se stala kolem 11. hodiny na dálnici za tunelem Branisko ve směru na Prešov, když Dzurindův automobil a další osobní auto předjížděly kamion, který náhle vybočil ze směru jízdy. Kamion obě auta přitiskl na svodidla tak, že řidiči museli prudce zabrzdit a osobní vozy se srazily. Škoda na vládním autě činí asi 150 000 korun a na druhém kolem 100 000 korun.

"Okamžitě jsme zajistili náhradní vozidlo a premiér mohl pokračovat v cestě," dodal Packa.

Mluvčí předsedy vlády Martin Maruška sdělil, že Mikuláš Dzurinda jel na východ Slovenska, aby se zúčastnil otevření domova důchodců v obci Hertník. Poté měl namířeno na svatbu poslance a svého stranického kolegy Viliama Novotného do Košic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám