Hlavní obsah

Bill a Melinda Gatesovi jsou oficiálně rozvedení

Americký miliardář, filantrop a spoluzakladatel a dlouholetý šéf společnosti Microsoft Bill Gates a jeho manželka Melinda jsou oficiálně rozvedení. Dokument o konci jejich 27letého manželství v pondělí podepsal soudce v Seattlu. Jak si manželé, kteří stáli u zrodu nadace nesoucí jejich jména, rozdělili majetek, zveřejněno nebylo.

Foto: Pearl Gabel, Reuters

Melinda a Bill Gatesovi na konferenci v roce 2015.

Článek

Není tak například jasné, kdo získá rodinné sídlo na břehu Washingtonova jezera na předměstí Seattlu, píše The New York Times na svých internetových stránkách. Všechny tři děti Gatesových jsou starší 18 let, takže se nyní už bývalí manželé nemuseli dohodnout na péči o ně. Žádný z nich nepožádal o změnu příjmení, ačkoliv Melinda Gatesová od oznámení rozchodu používá i svoje rodné příjmení Frenchová.

Bill Gates údajně rád ponižoval zaměstnance

Amerika

Magazín Forbes hodnotu majetku Frenchové Gatesové odhaduje na 3,2 miliardy dolarů (68,6 miliardy korun), může ale prý být ještě vyšší. Hodnota majetku Billa Gatese dosahuje 131 miliard dolarů.

Co s nadací?

Podle NYT otázkou nyní je, jak, nebo zda vůbec, pár bude pracovat v nadaci. Když Bill a Melinda Gatesovi začátkem května veřejně oznámili, že se rozvádějí, ujišťovali, že soukromou charitativní nadaci, která je největší na světě, se chystají řídit společně.

Za rozvodem Gatesových může být i Billovo záletnictví

Koktejl

Organizace se zaměřuje na problematiku globálního zdraví, boj s chudobou a genderovou rovnost. V nadačním fondu je 50 miliard dolarů, před časem Gatesovi informovali, že do něj přidali dalších 15 miliard dolarů.

Výkonný ředitel nadace Mark Suzman řekl, že Gatesovi se dohodli, že pokud po dvou letech někdo z nich bude další spolupráci považovat za nemožnou, odejde z organizace Melinda Frenchová Gatesová a od Billa Gatese dostane peníze na vlastní charitativní projekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám