Hlavní obsah

Al-Kajdá vyzývá k útokům na ropná zařízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBAJ

K útokům na ropná zařízení největších světových vývozců ropy vyzvala v internetovém prohlášení odnož teroristické organizace al-Kajdá na Arabském poloostrově. Autentičnost textu ale nebylo možné ověřit.

Foto: Sebeobrana Praha

Základní kurz sebeobrany na Praze 6

Článek

"Vyzýváme všechny mudžáhidy na Arabském poloostrově, aby sjednotili svoje řady ...a zaútočili na ropná zařízení, která neslouží islámskému národu, ale nepřátelům tohoto národa," uvádí se v prohlášení odnože al-Kajdá na arabském poloostrově, které je datováno 18. prosince.

Autoři vyzývají také svoje stoupence k útoku na "všechny zahraniční cíle, dokud nebude Arabský poloostrov osvobozen od bezvěrců a tyranů".

Ve čtvrtek al-Kajdá ve zvukové nahrávce uveřejněné na internetu vyzvala svoje bojovníky, aby zaútočili na Záliv a irácká ropná zařízení, protože je to podle ní nejmocnější zbraň proti Spojeným státům americkým. [celá zpráva]

Saúdská Arábie bojuje už 19 měsíců s vlnou násilí stoupenců hnutí Usámy bin Ládina. Ozbrojenci zabili několik cizinců v petrochemickém závodě, ale nejsou zprávy o přímém útoku na ropná zařízení.

Reklama

Související články

Usáma bin Ládin pohrozil dalšími útoky

Nejhledanější terorista světa Usáma bin Ládin pohrozil v pátek Spojeným státům dalšími útoky podobnými atentátům z 11. září 2001. Na videozáznamu, který večer...

Usáma prý udeří bombou

Západoevropské tajné služby počítají s tím, že šéf teroristické sítě al-Kajdá Usáma bin Ládin poprvé udeří jadernou zbraní - použije špinavou bombu....

Výběr článků

Načítám