Hlavní obsah

Zpěvák Rod Stewart blbnul na poušti, s přáteli si hrál na katy Islámského státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abú Zabí

Britský zpěvák Rod Stewart, jehož po světě proslavily hity jako I don’t want to talk about it a který se pyšní šlechtickým titulem sir, vyrazil koncertovat do Spojených arabských emirátů. V době volna si 72letý hudebník s přáteli vyjel do pouště u Abú Zabí, kde špásoval a na chvíli se vžil do role fanatika z Islámského státu.

Foto: Repro Daily Mail

Rod Stewart v roli fanatika z Islámského státu

Článek

Stewart na písečné duně přiměl jednoho z kamarádů, aby si klekl, postavil se za něj, chytl mu hlavu a naznačil, že mu podřezává hrdlo, stejně jako to dělají islámští extremisté v Sýrii či Iráku.

Foto: Petr Horník, Právo

Rod Stewart zpíval více než hodinu a půl.

Legrácku filmovala jeho manželka Penny Lancasterová a video zveřejnila na sociální síti. Spustila tím doma lavinu kritiky, a to nemohlo uniknout pozornosti druhého nesledovanějšího bulvárního deníku Daily Mail, který upozornil, že katem Islámského státu, který v Sýrii takto vraždil západní zajatce a uřezával jim hlavy, byl britský občan přezdívaný džihádista John, přičemž jednou z jeho obětí byli i dva Britové David Haines a Alan Henning.

Foto: SITE Intel Group via Reuters TV, Reuters

Snímek z vraždy Brita Davida Hainese

Stewartův mluvčí zatím kontroverzní záležitost nekomentoval. Daily Mail podotkl, že Lancasterová v danou chvíli netušila, že si Stewart hraje na fanatického džihádistu. Video ze svého účtu na Instagramu už stáhla.

Rod Stewart je v současnosti na světovém turné. V Abú Zabí zazpíval ve čtvrtek večer a nyní míří do Ameriky.

Reklama

Výběr článků

Načítám