Hlavní obsah

Palestinci zasypali Izrael sprškou raket

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM/GAZA
Aktualizováno

Izrael ve středu neotevřel dva hraniční přechody do Gazy, přes které měla proudit humanitární pomoc, protože palestinští radikálové v úterý večer obnovili ostřelování Izraele raketami a minometnými granáty. Pokračovali v něm i ve středu, kdy na Izrael dopadlo celkem 68 raket a minometných granátů.

Článek

Izraelská armáda oznámila, že už časně ráno na Izrael dopadlo devět granátů a devět raket. Většina jich dopadla do kibucu Kfar Aza u Netivotu, jedna ale zasáhla Aškelon. Žádné škody střely a granáty nezpůsobily. Palestinci se stejným výsledkem v ostřelování pokračovali i během dne. Podle agentury DPA židovský stát zasáhlo 68 raket a granátů.

Ostřelování začalo v úterý večer. Palestinci zahájili ostřelování odvetou za úterní incident, při němž izraelští vojáci na hranici s pásmem Gazy zabili tři radikály z Hamásu. Měli u sebe výbušniny, které se pokusili nastražit u bezpečnostní bariéry na izraelskou hlídku zaútočili granáty.

Dva členové Hamásu zemřeli ve středu při nehodě během odpalování raket z oblasti u tábora Chán Junís, oznámilo hnutí.

Izrael ještě po prvním ostřelování ubezpečoval, že přechody otevře. Protože Palestinci v akcích pokračovali, plánované otevření hraničních přechodů zrušil. Před přechody zůstaly desítky kamiónů se zbožím a humanitárními potřebami.

Reklama

Výběr článků

Načítám