Hlavní obsah

Islámský stát hájí Tall Afar s pomocí lidských štítů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irbíl

Islámský stát (IS), který se brání ve iráckém městě Tall Afar útoku vládních sil, se stáhl z některých čtvrtí a lidi z nich přemístil do centra. Zde je využívá jako lidské štíty, uvedla ve čtvrtek kurdská agentura Rudaw.

Foto: Stringer, Reuters

Irácká obrněná divize postupuje k Tall Afaru

Článek

„Velitelé protiteroristických sil CTS řekli, že radikálové z IS stěhují lidi ze čtvrtí, které ztratili, do čtvrtí Nasr, Kalha a Muhalimin, takže je mohou použít jako lidské štíty,“ uvedl z východní části města zpravodaj agentury Pešaha Bahlávi.

Foto: Reuters

Šíitské Síly lidové mobilizace pálí na pozice IS u Tall Afaru

Irácké velitelství současně ve čtvrtek oznámilo, že od neděle bylo při ofenzívě osvobozeno 34 vesnic.

Foto: Reuters

Iráscká armáda a šíitská milice na okrají Tall Afaru

Podle mluvčího iráckého společného operačního velitelství Jahjí Rasúla se podařilo za první čtyři dny ofenzívy od neděle do středy zabit 302 radikály, bylo zničeno 33 aut naložených bombami, šest dalších vozidel, 15 palpostů a 35 tunelů. Uvedl to na společné tiskové konferenci s americkým velením.

Foto: Reuters

Postup irácké obrněné techniky k Tall Afrau

Šíitské Síly lidové mobilizace (PMF) za podpory 9. obrněné divize ovládli oblast An-Núr na severovýchodě města a zamířily k centru.

Foto: Reuters

Postup obrněné techniky k Tall Afaru

Protiteroristické jednotky vnitra CTS současně zahájily velkou operaci s cílem ovládnout obilné silo. Nejhlouběji se ale iráckým jednotkám podařilo postoupit od jihu do čtvrti Wahda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám