Hlavní obsah

Arab najel v Jeruzalémě autem do lidí

– Jeruzalém • Aktualizováno

Tříměsíční holčičku ve středu zabil v Jeruzalémě arabský řidič, který podle izraelské policie s největší pravděpodobností záměrně najel do skupiny osob stojících na tramvajovém peronu. Dalších šest osob utrpělo zranění, z toho dvě vážná. Jedenadvacetiletý muž se pokusil z místa činu uprchnout, policie jej ale postřelila. Jeho zranění je lehké.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Izraelský policista vedle vozidla, kterým řidič v Jeruzalémě pravděpodobně záměrně najel do skupiny lidí na tramvajové zastávce.

Článek

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu se rozhodl posílit počty policistů ve městě.

Deník The Jerusalem Post uvedl, že panuje podezření, že šlo o teroristický útok. Mluvčí jeruzalémské policie Micky Rosenfeld ale nebyl s to potvrdit, zda šlo o "nacionalisticky" motivovaný útok.

"Řidič se pokusil utéci po svých a byl postřelen jeruzalémským policistou. První získané indicie naznačují teroristický útok spáchaný pomocí automobilu," citovala jinou policejní mluvčí Lubu Samriovou agentura AFP.

Netanjahův mluvčí Ofir Gendelman označil pachatele činu za "palestinského teroristu".

Tříměsíční dítě, které bylo v kritickém stavu převezeno na jednotku intenzivní péče do nejbližší nemocnice, následkům zranění nakonec podlehlo. Podle mluvčího nemocnice byl stav děvčátka beznadějný. Ve vážném stavu je také padesátiletá žena a další člověk. Čtyři lidé utrpěli lehké zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám