Hlavní obsah

Kati Islámského státu rozřezali vězně řetězovou pilou

– Mosul

Kati Islámského státu rozřezali na hlavním náměstí v iráckém Mosulu devět mladých lidí, které vinili z odboje. Podle zdroje serveru Iraqi News byli odsouzení rozřezáni řetězovou pilou.

Foto: Stringer/File , Reuters

Bojovník Islámského státu v Mosulu

Článek

„Rozsudek vynesený soudem Islámského státu stanovil, že tito muži mají být připoutáni k železnému sloupu uprostřed náměstí Tal Afar v Mosulu a rozřezáni vedví elektrickou řetězovou pilou,“ uvedl zdroj.

Není to první zpráva o obzvláště bestiálním způsobu zabíjení vězňů ze strany extremistů. Letos v květnu se objevila zpráva, že v Mosulu rozpustili skupinu vězňů v kyselině. [celá zpráva]

Už dříve se také objevila videa, na nichž bojovníci Islámského státu vraždí vězně prostřednictvím na dálku odpalovaných náloží umístěných k jejich tělům.

V Sýrii a Iráku se nachází nejméně 72 masových hrobů s až 15 000 oběťmi Islámského státu, zjistila agentura AP. [celá zpráva]

Extremisté ovládli druhé největší irácké město Mosul před dvěma lety. Irácké síly se v současnosti připravují na ofenzívu proti městu, vláda prohlašuje, že Mosul bude dobyt ještě letos.

Reklama

Výběr článků

Načítám