Hlavní obsah

Palestinec ubodal spící 13letou Izraelku v její vlastní posteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Devatenáctiletý palestinský mladík ubodal v židovské osadě Kirjat Arba na Západním břehu Jordánu teprve třináctiletou dívku. Hallel Jaffa Arielovou napadl v její vlastní ložnici, když spala. Než byl Palestinec zlikvidován, stačil zranit ještě jednoho ze zasahujících příslušníků bezpečnostních složek. Armáda osadu na předměstí Hebronu a okolí hlídá. Americké ministerstvo zahraničí později uvedlo, že dívka měla občanství USA.

Foto: Mussa Issa Qawasma, Reuters

Dům, kde došlo k útoku.

Článek

"Potvrzujeme, že byla občankou USA," prohlásil večer mluvčí amerického ministerstva zahraničí John Kirby.

„Hrůzná vražda malé dívky v její posteli potvrzuje krvežíznivost a nelidskost teroristů, kterým čelíme,“ reagoval podle BBC izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Palestinské ministerstvo zdravotnictví podle BBC pachatele atentátu identifikovalo jako Mohammeda Tarajraha z nedaleké vesnice Bani Najim. Také tam už zasahuje armáda, která již připravuje demolici teroristova domu.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Dívka byla v kritickém stavu převezena do nemocnice, lékaři jí už ale nedokázali pomoci.

Do domu zavražděné dívky se zřejmě dostal tak, že přeštípal bezpečnostní plot, kterým jsou osady chráněny. Podle izraelských médií byly bodné rány vedeny do horní části těla.

Dívka byla v kritickém stavu převezena do nemocnice, lékaři jí už ale nedokázali pomoci.

Foto: Mussa Issa Qawasma, Reuters

Oblast zajistila armáda

Od října loňského roku, kdy došlo k další eskalaci násilí mezi Izraelci a Palestinci, už při podobných útocích zemřelo 35 Izraelců a více než 200 Palestinců – ve valné většině případů šlo o útočníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám