Hlavní obsah

Vraždícího Ramba v Kanadě zadrželi

Ottawa
Aktualizováno

Kanadská policie zadržela mladého muže, který v Monctonu v Novém Brunšviku ve středu zastřelil tři policisty a dva další postřelil. Justin Bourque útočil oděn do vojenské uniformy s černou páskou ve vlasech, díky čemuž ho média přirovnávala k filmové postavě Ramba.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kanadě zadrželi vraždícího RambaVideo: Reuters

 
Článek

Po podezřelém intenzivně pátraly desítky policistů. Zadržet se ho podařilo krátce po čtvrteční půlnoci. „Byl u mě za domem. Zatkli ho přímo před mýma očima. Dorazila zásahová jednotka SWAT a začala křičet do zadního dvora, ať se vzdá. A on se vzdal,“ oznámila na Twitteru místní obyvatelka Michelle Thibodeauová.

Policie následně zrušila varování lidem, aby nevycházeli ven, a ihned po zatčení začala odstraňovat zátarasy na silnicích. Kvůli honu na střelce zůstaly ve čtvrtek zavřeny všechny městské školy a úřady a nejezdily autobusy. Bourqueovi se dařilo policii unikat celý den, ačkoliv byl třikrát spatřen na různých místech.

Zatím není známo, proč útočil.

Nejkrvavější incident

Střelba se udála v severozápadní části města ve středu večer. Po policistech, které na ozbrojeného muže na ulici upozornili obyvatelé, střílel bez varování. U sebe měl dvě pušky.

Foto: Viktor Pivovarov/Times & Transcript/telegraphjournal.com, Reuters

Justin Bourque tři policisty zabil a dva zranil.

Jednoho ze zraněných příslušníků mezitím už propustili z nemocnice, stav druhého je stabilizovaný.

Incident byl pro kanadskou policii jedním z nejkrvavějších v jejích dějinách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám